Članice udruge Žene Pušćina često pripremaju mirisnu međimursku gibanicu, te su rado podijelile svoj recept za kolač oko kojeg se treba potruditi. Jer treba zamijesiti tijesto, razvaljati ga, namazati rastopljenim maslacem svaki "mlinac", slagati redom s četiri različita punjenja između njih, te izmjenjivat suhe i vlažne nadjeve - jabuke, sir, orasi i mak. Moćan je to kolač, kažu. Dobra hrana donosi recept.
Za kore će vam trebati:
500 g glatkog brašna
50 ml suncokretova ulja
prstohvat soli
mlaka voda
Za nadjeve će vam trebati:
500 g svježeg sira
250 g mljevenog maka
1 kg jabuka
250 g mljevenih oraha
500 ml vrhnja (prema želji mileram ili obično, umućeno da bude tekuće)
2 jaja
1 vanilin šećer
200 g šećera
1 korica limuna
250 g maslaca