![27018440](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/06/08/o_27018440_1024.jpg)
U prilog lakšem premošćivanju recesije − tijekom koje mnogi sebi nerijetko “od usta otkidaju” da bi uopće preživjeli (ma kako apsurdno zvučalo!) − svakako ide činjenica da su jednostavna, dugo vremena prezrena jela iz naroda postala “in”.
Tako je danas soparnik na vrhu rang-liste jestvina koje se imperativno pojavljuju na boljim domjencima, baš kao i viška pogača ili čak obične, “fritule vulgaris”. Skroman (doslovno), no značajan prilog takvu brendiranju jednostavne spize s uporištem u najdostupnijim namirnicama poput riže, orza ili srdele − te, već poznate, stoljetne hraniteljice Dalmacije − dali su naši suradnici pri stvaranju ove teme.
Riječ je o ponajboljim meštrima kulinarstva ujedinjenim u Savezu kuhara mediteranskih i europskih regija,...