StoryEditorOCM
ŽivotSnažna žena

Imala je prvu dostavu kuhane hrane u Beču, vodila je kulinarske tečajeve, a onda su joj nacisti ukrali najvažnije djelo

Piše PSD
4. studenog 2020. - 16:44

Recepti bečke kuhinje vrlo su popularni diljem svijeta pa tako i kod nas. I sam bečki odrezak, kako nazivamo pohano meso, pokazatelj je toga utjecaja. Prva koja je objedinila sva ta poznata jela je kuharica Alice Urbach s knjigom 'Tako se kuha u Beču'. S obzirom na to da je ona bila Židovka odmah nakon Anschlussa 1938. njeno ime je uklonjeno, a knjiga se nepromijenjena nastavila prodavati po tuđim imenom, piše DW.

Alice Urbach rođena 1886. je u uspješnoj židovskoj obitelji u Beču i od nje se očekivalo da nastavi stopama svojih predaka, da završi ozbiljan fakultet i stekne dobro obrazovanje. Ona je pak od malena više uživala u provođenju vremena u kuhinji što je veoma ljutilo njenoga oca. Ona bi mu onda da ga udobrovolji zbog loših ocjena ispekla neki kolač, ali ni to nije pomagalo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 11:30