Zapečene balancane u neodoljivoj ljetnoj varijanti sve su što nam trebamo ovog tjedna! Brz i ukusan ručak svima nam je na pameti, pogotovo kad temperature skoče, a ne može bolje od ljubičastog sočnog povrća. Nekad ga toćamo u maslinovom ulju, a ovaj put donosimo slasan recept koji garantira neodoljiv okus i jednostavnu pripremu. Krenimo odmah na recept..
Zapečene balancane u umaku
Sastojci:
2-3 patlidžana
4-5- jaja
2 žlice vrhnja
1/2 pakiranja parmezana
peršin
1 češanj češnjaka
sol, Vegeta
brašno
ulje
Umak:
3 jaja
3 dcl mlijeka
1 žlica brašna
1/2 pakiranja parmezana
1 žlica origana
sol
Priprema:
Očistite balancane, narežite ih na ploške, posolite i pustite 20-ak minuta da odstoje. Potom ih stavite pod vodu i dobro iscijedite. Uvaljajte ih u brašno i posložite u unaprijed uljem ...