StoryEditorOCM
Savjetiza savršen rezultat

Punjene paprike još su bolje uz ovaj mali trik. Evo što biste trebali napraviti s mljevenim mesom, mnogi ovo ne znaju...

Piše T. S. M.
20. rujna 2024. - 07:05

Odabrali ste dobre, zdrave paprike, imate još malo domaće šalše kojom ćete pojačati toč, kupili ste pravo meso i potrudili se da vam ga mesar dobro samelje, a rižu ste potopili... i sad ste sigurni da će vam punjene paprike ispasti savršeno. Vjerojatno ste u pravu, ali pod jednim uvjetom: morat ćete iskoristiti i jedan mali trik mljevenim mesom.

Priliokm pripreme jela s tom namirnicom, a ovo mnogi, nažalost, ne znaju, dobro je mesu dodati malo sode bikarbone. Jedna će žličica biti sasvim dovoljna. Nakon što ste je dodali, izmiješajte smjesu, najbolje rukama, a zatim je ostavite da odstoji dvadesetak minuta.

Za to će vrijeme soda bikarbona podići pH vrijednost mesa, što pomaže mesu da zadrži vlagu i čini nadjev sočnijim. Pored toga, meso će biti mekše no inače.

Nakon što je isteklo navedeno vrijeme, nastavite s pripremom punjenih paprika po svom omiljenom receptu. Ako ga nemate, nema veze, jer mi ih imamo koliko god hoćete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 07:07