StoryEditorOCM
HranaZa ručak

Ne prolijevajte otvoreno pivo iz hladnjaka, umutite ga u ukusno jelo: recept koji je teški hit u svijetu vjerojatno niste ni isprobali, prava je šteta

Piše J. V.
19. veljače 2019. - 09:31

Ako u hladnjaku imate otvorenu bocu piva koju ste samo "načeli" i nikada popili, vjerojatno vam je u planu prvom prilikom ga proliti. Što drugo s ishlapljelim alkoholom?

Možda dosad niste, ali svakako biste trebali isprobati ovaj recept. Nije za svačije nepce, ali u svijetu je teški hit. Riječ je o "pivskom tijestu", točnije, o smjesi za pohanje ribljih fileta ("fish and chips"), tofua ili povrća, pa čak i mesa.

Smjesa je, pogađate po tradicionalnom jelu gore navedenom, najpopularnija u Velikoj Britaniji gdje ju koriste kao "klasičnu" smjesu za pohanje. Mjehurići iz piva pomažu da smjesa bude mekana, čine ju laganom i ukusnom. Manje je hrskava nego ona tradicionalna, ali upravo se zato odlično slaže s delikatnijim ribljim filetima, piše The Guardian.

A post shared by...

#POHANJE#PIVSKA SMJESA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2024 14:43