StoryEditorOCM
Pričeveliki specijalitet

Ovaj se pohani odrezak ubraja među najbolje na svijetu, iznimno je sočan i hrskav. Otkrivamo vam tajne njegove pripreme

Piše Tea Sumić Miletić
24. listopada 2024. - 11:06

Znate li da u Japanu možete pojesti savršeno sočan i hrskav pohani odrezak po receptu koji se smatra tradicionalnim i da vas pritom ne mora biti strah da su vam ispohali nešto što je bolje uopće ne zamišljati? Štoviše, rade to tako dobro da im se isplati ukrasti recept....

Prva asocijacija vezana uz japansku kuhinju za većinu je Zapadnjaka sushi, a na drugom su mjestu, po svoj prilici, svi oni preostali minijaturni zalogajčići pretežito morskog podrijetla. Alge, ježinci, tofu, soja... tako mi nekako zamišljamo japansku spizu. Međutim, Japanci su, od prvog kontakta sa Zapadom (zna se i točna godina, 1543), usvojili ponešto od naših običaja vezanih uz hranu pa je tako danas jedno naoko tipično zapadnjačko jelo sastavni dio njihove kuhinje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. studeni 2024 17:22