StoryEditorOCM
S mora i krajaUzgajivač Golubović:

‘Previsoke cijene svinjetine trgovačka su posla, brza zarada preko leđa kupaca!‘. Evo kakvo je doista stanje na tržištu

Piše Stanislav Soldo
16. prosinca 2024. - 17:44
Antun Golubović: Tvrdim da bi svinjetina u trgovinama trebala biti jeftinija 10 do 15 posto, a nikako skuplja!Matija Djanješić, Vlado Kos/Cropix

Velika je sreća što je Vlada ograničila cijene svinjskog vrata bez kosti i mljevene svinjetine, pa će brojni Hrvati, radnici i umirovljenici, ipak za Božić omastiti brk, naravno ako u mesnicama pronađu takvo meso jer ga trgovci vješto “skrivaju”.

Za 5,49 eura trebali bi prodavati svinjsku vratinu ili za 4,11 eura mljevenu svinjetinu, ali trgovačkim dosjetkama nema kraja pa se uglavnom prodaje vratina s kosti, koja je skuplja, ili se u stroj za mljevenje umiješa malo junetine pa se to zove “miješano mljeveno meso”.

Takvo meso prevareni građani kupuju po znatno višim cijenama od “povlaštenih” kakve im je Plenkovićeva Vlada namijenila. Ako im se osmijehne sreća i kupe mljevenu svinjetinu po cijeni od 4,12 eura, i ako nađu rižu dugog zrna, čiju je cijenu Vlada takođ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 17:45