StoryEditorOCM
ObalaChef Hotela More

Maro Bajurin: ‘Prije su za predjelo bili dobri pršut, sir i masline, a sad tatarski biftek ili carpaccio od tune‘

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
10. ožujka 2023. - 21:27

Nekad je život bio jednostavniji u svakom smislu, pa i onom gastronomskom. Turistima je bilo dovoljno sunce, more i nešto iz mora na pjatu. No, kroz desetljeća su se mijenjale gastronomske navike naših gostiju, o čemu smo popričali sa šefom kuhinje u Hotelu More Marom Bajurinom, koji tu radi već 15 godina.

Televizija ih je napravila zvijezdama

Kao kuhar se, nakon završene Turističko-ugostiteljske škole, zaposlio 1994. i ima bogato iskustvo stečeno po raznim renomiranim hotelima i restoranima. Otkrio nam je mnoge zanimljivosti iz njegova svijeta raznih delicija, a za kuharstvo se zainteresirao još kao dijete.

- Roditelji su mi radili, bio sam često s babom, pa sam uz nju naučio i kuhati. Vazda smo nešto skupa čeprkali - smije se Maro, koji nije uvjeren u tvrdnju da su...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 13:40