StoryEditorOCM
SvijetIstraživanje o karcinomu

Važno otkriće znanstvenika: postoji jedan dodatak prehrani koji značajno smanjuje rizik od raka gornjeg dijela probavnog sustava, želuca, jednjaka, žuči i žučnih kanala... Evo o čemu se radi

28. srpnja 2022. - 12:11

Znanstveno istraživanje provedeno na ljudima s visokim nasljednim rizikom od oboljenja širokim spektrom karcinoma donijelo je vrlo zanimljivo i korisno otkriće. Naime, studija je pokazala da postoji veliki preventivni učinak kad se konzumira rezistentni škrob koji se nalazi u širokom rasponu namirnica kao što su primjerice zob i druge žitarice, tjestenina, riža, grašak, grah, zelenije banane…

Istraživanje su proveli znanstvenici sa sveučilišta Newcastle i Leeds, a objavljeno je u uglednom časopisu Američke udruge za istraživanje raka, Cancer Prevention Research. Uključilo je dvostruko praćenje ispitanika dugo deset godina te je dopunjeno opsežnim podacima iz britanskog nacionalnog registra raka do unazad 20 godina. Prethodno istraživanje, objavljeno kao dio istog...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. prosinac 2024 13:52