StoryEditorOCM
Svijetmirovni pregovori

Pregovori s figom u džepu: Kome bi ovog trenutka kraj rata manje odgovarao i ima li Zelenski razloga za strepnju da bi na kraju mogao ispasti - negativac?

8. travnja 2022. - 17:31
Volodimir Zelenski - referendum o ključnim točkama pregovora trebao bi mu dati dodatni legitimitet. Bilo kakvo popuštanje bez široke podrške javnosti moglo bi ga dovesti u vrlo nepovoljnu pozicijuRonaldo Schemidt

Kao i svi ratovi, i ovaj u Ukrajini će morati završiti - pregovorima. I to je, uz vjerojatnost da će se oni odigrati u "dvorištu" turskog predsjednika, u ovom slučaju posrednika Recep Tayyip Erdogana, gotovo jedino što se u ovom trenutku čini sigurnim kad je u pitanju predviđanje bliske budućnosti u tom dijelu svijeta.

Uostalom, i ovog petka, kad smo bili pod dojmom pokolja civila u Kramatorsku, na istoku Ukrajine, stigla je vijest - o tome da će pregovori u Turskoj - biti nastavljeni. Ruska je strana objavila i da je Ukrajina odustala od nekih svojih prijedloga koje je iznijela u Istanbulu, ne precizirajući o čemu se točno radi.

Međutim, pravo je pitanje – kome bi uspjeh pregovora i prekid svih borbi u ovom trenutku više odgovarao? Evo, da se ovoga vikenda susretnu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 11:35