StoryEditorOCM
Hrvatskaoprez od početka

Ministar Anušić odbio državni stan i smjestio se u vojni neboder, evo tko su mu cimeri

Piše vijesti sd
24. studenog 2023. - 20:20

Prvih dana mandata Ivan Anušić otkrio je kako nije dobio stan na korištenje. Išao je u Osijek. No sada se smjestio u vojni neboder, doznaje Dnevnik Nove TV

Ministar Anušić odbio državni stan. Smjestio se u vojni neboder, odnosno u "maskirnu zgradu" s 15 katova. Stajala je 61 milijun kuna, recepcija i zajednički dnevni boravak nalaze se u prizemlju. Ima i sobe, manji broj apartmana, restoran s kuhinjom. Sve to za manje od stotinjak stanara. Ministru su cimeri polaznici vojnog učilišta i časnici, doznaje Dnevnik.hr.

"Jedna je od energetski najučinkovitijih građevina u gradu Zagrebu. Ovo je prva takva gdje možemo smjestiti vojno, diplomatsko, po potrebi i drugo osoblje u malo kvalitetniji smještaj", komentirao je 21. siječnja prošle godine Marijan Cvok iz Uprave za materijalne resurse.

Očito je da Anušić želi otkloniti mogućnost bilo kakve afere poput one u koju je upao njegov prethodnik Mario Banožić koji je - sam sebi dodijelio državni stan, što se vremenom pretvorilo u pravi skandal i priču o sukobu interesa zbog koje je oporba tražila i podnošenje ostavke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. srpanj 2024 22:22