StoryEditorOCM
Crna kronikaDROGA NA ŠANKU

Sredovječnoj Bračanki u stanu na Bačvicama našli nešto više od grama ‘trave‘: splitska policija tražila 2600 eura kazne

Piše P. Č.
20. studenog 2023. - 20:35

Prekršajni sud u Splitu kaznio je sredovječnu Bračanku sa 663 eura zbog posjedovanja malo više od grama marihuane. Krajem siječnja ove godine na predjelu Bačvica u Splitu, u Biankinijevoj ulici je zatekao policajac s jednom PVC vrećicom sa 1,3 grama marihuane.

Iako se čak pert puta nije odazivala na sudske pozive, Bračanka je proglašena krivom. Ipak su joj išli na blažu kaznu od predložene te je umjesto  2654 eura koliko je tražila policija dobila nekoliko puta nižu sankciju.

Osuđena 49-godišnjakinja novčanu kaznu mora platiti u vremenskom roku od 90 dana. Tijekom prekršajnog postupka  utvrđeno je da je policajac ušao bez naloga u dom 49-godišnjakinje jer je držatelj stana to zatražio.

image

Marihuana

Robert Fajt/Cropix

Pri tom je na šanku u kuhinji pronađena vrećica s marihuanom. Vrećica je dostavljena kao dokazni materijal Centru za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu koji je obavio toksikološko vještačenje i dostavio zapisnik koji je sudu poslužio kao dokazni materijal.

Sud je izrekao najnižu novčanu kaznu uzimajući u obzir kao olakotnu okolnost što Bračanka nije prethodno kažnjavana. Marihuana je oduzeta i treba biti uništena po pravomoćnosti presude. Troškove prekršajnog postupka od snosit će Bračanka.

Na presudu je moguće uložiti žalbu u roku od 8 dana. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:23