StoryEditor
Teniswta bol

Tamarin drugi trijumf: Ovu pobjedu posvećujem svom timu, ali i navijačima. Svaki put je ovdje savršeno

10. lipnja 2019. - 01:02

Slovenska tenisačica Tamara Zidanšek nova je stara pobjednica WTA Croatia Bol Opena. U finalu je Zidanšek sa 7:5, 7:5 savladala Špankolku Saru Sorribes Tormo i opet će uzdignutih ruku napustiti Brač.

Prvih pet gemova nitko nije zadržao svoj servis, onda je Sorribes Tormo uspjela povesti 4:2. Ipak, Zidanšek se vratila na 4:4, potom ona prešla u vodstvo i kod prednosti za Slovenku 6:5 Sara se spašavala te nije uspjela.

Sorribes Tormo igra s puno spina, bekend uglavnom igra slice, u nekim je djelovima meča izgledala kao da kontrolira tijek dvoboja, ali je ipak ušla u niz za nju netipičnih pogrešaka, a pogotovo joj servis nije funkcionirao.

U tome je Zidanšek našla svoju priliku, zabila nekoliko kvalitetnih winnera i „iznervirala“ svoju protivnicu. Slovenka je povela 1:0 u setovima i 3:1 u drugom, imala je i loptu za 4:1, no nije je iskoristila pa je Sorribes Tormo smanjila na 3:2 i zadržala neizvijesnost u finalu. Potom i sasvim okrenula set povevši 4:3. Zidanšek je izjednačila, na 4:4 pa na 5:5...

A onda hrabrijom igrom i s nekoliko izlazaka na mrežu je i povela 6:5 te je Sorribes Tormo morala servirati da ostane u meču. Nije uspjela, Zidanšek je realizirala prvu meč loptu te zaslužila pljesak s bolskih tribina.

Predivan je osjećaj obraniti naslov turnira. Pozdrav svima na tribinama i hvala vam na navijanju. Sara je odlina djevojka, lijepo je s njom pričati na svim turnirima na kojima smo zajedno. Često se družimo. Ovu pobjedu posvećujem svom timu, ali i vama navijača, ne znam što da kažem. Svaki put je ovdje savršeno – rekla je Tamara Zidanšek na rubu suza.

Pobjednici je čestitala i srebrna Španjolka.

Čestitam Tamari, bila je bolja. Hvala mojoj majci koja je bila uz mene i omogućila da igram dobro i dođem do finala - rekla je Sarra Sorribes Tormo.

Gledali smo bolji tenis nego na Roland Garrosu. Skoro smo i srušili rekord po broju gledatelja u Bolu, bit će i bolje. Hvala WTA na povjerenju – rekao je direktor turnira Feliks Lukas.

 

Sviraj, Lola, sviraj

Prije proglašenja pobjednika za klavir je pored terena sjela pijanistica Lola Astanova te je dodatno uveličala predivno tenisko – zabavnu večer u Bolu fantastičnom izvedbom pjesme „We are the champions“.

Priznanje Plenkoviću i Marinkoviću

Cristina Romero, supervizorica turnira, je ispred organizacije WTA dodijelila posebno priznanje za promociju ženskog tenisa načelniku općine Bol Tihomiru Marinkoviću i Antunu Plenkoviću, direktoru „starog“ WTA turnira u Bolu, koji je bio spriječen doći i osobno preuzeti priznanje.

Turnir će rasti i trudit ćemo se da bude bolji, bolji i bolji – rekao je Marinković.

 

Izdvojeno

14. srpanj 2020 16:41