StoryEditorOCM
Strani nogomettraži se pravda

Presedan u Premier ligi: utakmica Tottenhama i Liverpoola se ponavlja nakon neviđene greške?

Piše SPORT SD
4. listopada 2023. - 17:00

Strasti se ne smiruju nakon utakmice Tottenhama i Liverpoola u kojoj su gosti teško oštećeni. U 34. minuti im je poništen regularan gol zbog zaleđa, a VAR je bizarno potvrdio krivu odluku.

Premier liga se ispričala Liverpoolu nakon utakmice, a suci odgovorni za greške su zamijenjeni u svojim idućim utakmicama. Udruga engleskih sudaca (PGMOL) je, uz to i pustila u javnost audio snimku razgovora sudaca i otkrila da se radi o zaista nevjerojatnoj grešci.

Čini se da je čak i moguće da se utakmica ponovi i da za to postoje legalni elementi, tvrdi Stephen Taylor Heath, sportski odvjetnik:

"Pravilo L18 naglašava da formirana nezavisna komisija Premier lige ima ovlasti narediti ponavljanje ligaške utakmice pod uvjetom da je preporuku u tom smislu dala nezavisna komisija prema pravilu W51. Potrebno je da se potvrdi sumnja u kršenje pravila, uključujući i službenu osobu utakmice. Stoga, Liverpool ima mogućnost lobiranja kod odbora Premier lige kako bi sazvali Komisiju koja ima ovlasti narediti ponavljanje utakmice", rekao je Taylor Heath za britanski Mirror.

O cijeloj situaciji se oglasio i trener Liverpoola Jurgen Klopp na konferenciji za medije, a i on smatra da se utakmica treba ponoviti:

"Audio to uopće nije promijenio, jer me nije zanimalo zašto se to dogodilo", rekao je. "Vidio sam ishod, vidio sam gol. Zabili smo i nije se računalo. Tako da nisam čekao audio i sjedio tamo i nadao se da ću saznati kako se to moglo dogoditi.

Ne toliko kao trener Liverpoola, više kao osoba u nogometu, mislim da bi jedini ishod trebao biti ponavljanje. Vjerojatno se neće dogoditi. Argument protiv toga vjerojatno će biti da ako to zatražimo onda će svi to tražiti. Mislim da je situacija toliko neviđena da se... tako nešto, koliko se ja sjećam, nikada nije dogodilo. Zato bi repriza bila prava stvar."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:24