StoryEditorOCM
RukometBRUKA I SRAMOTA

Vlado Šola izbacio Srbe sa prvenstva i poslao ih kućama, pogledajte kako se u Srbiji sprdaju sa svojim rukometašima

Piše Marko Bilić
17. siječnja 2024. - 21:50

Crna Gora izbornika Vlade Šole pobijedila je Srbiju s 30:29 i tako je izbacila s Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Srpski rukometaši završili su natjecanje na posljednjem mjestu skupine (Mađarska 6, Island 3, Crna Gora 2, Srbija 1 bod) iako nisu ostavili tako loš dojam. U tri izjednačene utakmice osvojili su samo jedan bod (Island), dok su protiv Mađara i Crnogoraca poraženi tek jednim golom razlike. Mogli su imati i sve tri pobjede, sve utakmice bile su "na jednu loptu".

Ali, idu kući, treći put za redom već nakon prvog kruga Europskog prvenstva. Očekivano, našli su se na udaru srpske javnosti, medija, rukometnih stručnjaka, svih. Nadanja su bila velika, na kraju se dogodio rezultatski debakl.

- Ovo je dno dna, gore ne može – poručio je legendarni Veselin Vujović, nekada i sam izbornik Srbije.

"Bruka i sramota" naslov je koji dominira srpskim medijima, traže se ostavke izbornika, vodstva Saveza, svih... Društvene mreže "zapalili su", kako se to popularno kaže, komentari razočaranih navijača Orlova, a bilo je i onih baš duhovitih. Izdvajamo jedan poseban:

"Što se žalite svi, pa konačno je Srbija dosegnula nivo Španjolske u rukometu. To smo svi željeli".

Za one koji ne znaju, i Španjolci su eliminirani u prvome krugu i to baš u našoj skupini, u kontekstu toga ovaj komentar je uistinu – top.

Zanimljivo je podsjetiti da je srpski Mondo samo dva dana prije početka prvenstva konstatirao da je "raspad sistema u Hrvatskoj, sada mijenjaju ime i broje otkaze" i da je "Srbija je sad za njih sila".

Sila koja će nastavak Europskog prvenstva gledati uz kokice na kauču i s daljinskim upravljačem u ruci.

image

Veselin Vujović

Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 11:44