StoryEditorOCM
HajdukKljučni igrač

U zadnjem derbiju zabio je za trijumf Hajduka nad Dinamom, sada kaže: ‘Idemo po pobjedu, pokazati snagu i karakter!‘

Piše F. V.
16. prosinca 2023. - 16:13

Emir Sahiti je jedini pogotkom na susretu odlučio posljednji derbi Hajduka i Dinama odigran 1. listopada na Poljudu. To je jedan od čak šest ovosezonskih Sahitijevih pogodaka za Hajduk, od čega su četiri prvenstvena i dva u kupu.

Ovo je već četvrti ovosezonski sraz dva najveća hrvatska kluba. Dinamu je pripao dvoboj u SuperSport Superkupu, dok je u oba ligaška okršaja slavio sastav iz Splita. Evo što je junak posljednjeg derbija Sahiti kazao za Hajduk Digital pred nedjeljni sraz ‘modrih‘ i ‘bijelih‘ u Maksimiru (17.15 sati) kojim će se spustiti zastor na prvi dio SuperSport HNL-a.

- Atmosfera u momčadi je odlična. To se vidi i na terenu. Ovo je najveći hrvatski derbi. Čeka nas teška utakmica, ali spremni smo. Nadam se da ćemo pobijediti, pokazati karakter i našu snagu. Idemo pobijediti – najavio je Sahiti.

image
Paun Paunović/Cropix

Jesenski prvak Hajduk u posljednjih sedam ligaških susreta ne zna za poraz, ima šest pobjeda i remi s Lokomotivom prije osam dana. Dinamo je u nizu od pet pobjeda u svim natjecanjima.

- Dinamo se digao, to je vidljivo, ali nas drugi klubovi ne interesiraju, samo Hajduk. Nakon šest pobjeda upisali smo jedan remi, ali moramo ići dalje, biti bolji.

Sjećanja na pobjednički gol u zadnjem derbiju ne blijede.

- To je bio baš dobar osjećaj, nikad to neću zaboraviti. Kad pogledam taj gol opet se naježim. Nije mala stvar zabiti za Hajduk u derbiju pred 34 tisuće ljudi na Poljudu. Presretan sam što sam zabio, ali još i više što smo pobijedili. Nadam se da ćemo dobiti i u Zagrebu. Tamo nas čekaju naši navijači, Torcida. Nadam se da ćemo se zajedno radovati – poželio je Sahiti.

image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:48