StoryEditorOCM
Domaći nogometTrener poraženih

Mladina otkrio kada je trebao preuzeti Hajduk: ‘Imao sam obećanje nakon Balakova... Očito je ovdje neki problem‘

Piše Frane Vulas
27. travnja 2024. - 21:56
Split, 270424. Stadion Poljud. Nogometna utakmica 32. kola SuperSport HNL-a, Hajduk - Rudes. Na fotografiji: trener Rudesa Davor Mladina.Tom Dubravec/Cropix

Trener Rudeša Davor Mladina je nakon 1:5 poraza na Poljudu od Hajduka u press salonu stadiona govorio o utakmici u kojoj su dva rezulatatski rastećena rivala igrala za publiku koje na stadionu nije bilo.

- Mi smo relativno hrabro odigrali, opet s pomlađenim kadrom, ali nema veze, na to smo se orijentirali. Stvorili smo neke šanse, moglo je biti neizvjesnije, ali kvaliteta Hajduka je presudila. Pokušali smo stvoriti neki broj šansi kako bismo mogli konkurirati Hajduku. Ne mogu reći da smo častili Hajduk. Mi primarno pripremamo momčad za sljedeću sezonu. Igrat ćemo tako do kraja sezone, da se pokušamo vratiti natrag (u SuperSport HNL, nap.a.) – naglasio je Mladina.

Je li vam žao što nikada niste postali trener Hajduka?

- O tom potom, mogao bih o tome pričati. To se trebalo desiti. Imao sam neko obećanje iza Balakova, nije se dogodilo. Sretno Hajduku, s nekim drugim trenerima – rekao je Mladina.

Zbog čega po vama nije Hajduk bio prvi ove sezone?

- Ne bih volio držati predavanja trenerima koji su tu bili. Trebala je to biti mrtva trka između Hajduka, Dinama i Rijeke. Očito je neki problem bio. Žao mi je što je Hajduk ispao iz te priče. Nadam se da će dogodine biti bolje – poželio je Mladina.

Kako ste motivirali igrače za ovu utakmicu?

- Teško je motivirati igrače. Ali nije bilo lako ni Hajduku. Ne može Hajduk ništa, a moraš igrati. Mi smo ispali, a moramo igrati. Mlađi momci su željni dokazivanja...

Danas je za vaš sastav ušao Bartol Kunert i bio je rekordni u HNL-u 50. nogometaš koji je tijekom jedne sezone nastupio za jednu momčad u ligi?

- Očito je da je i tu bio jedan od problema. Prevelika je bila fluktuacija igrača i trenera. U tim okolnostima ne može se doći do igra i rezultata. A opet budžet lomi koplja. To je jedan od glavnih razloga što mi nismo u borbi za ostanak – rekao je Mladina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:56