StoryEditor
Hajduktiskovna tobol

Moskaljenko: Bilo kakav povoljan rezultat bi nas zadovoljio; Tošić: Znam da je Hajduk nositelj u ovom dvomeču, ali ne bih rekao i da je favorit

21. srpnja 2021. - 20:12

Aleksandar Moskaljenko, trener Tobola dočekan je odmah pitanjem:

Po što ste došli u Split, što bi vas zadovoljilo?

- Znamo da je Hajduk klub velike tradicije, bilo kakav povoljan rezultat bi nas zadovoljio. Hajduk je doista jak europski klub. Moramo izuzetno organizirano odigrati utakmicu, to je sigurno. U obrani i u napadu. Hajduk je agresivan i igra napadački, to znamo. Imate i prinova, novih igrača. A to što će navijači nakon dužeg vremena ući na tribine to je sjajno, mi smo tu zbog njih, a atmosfera kako vama, tako i nama. Ne postoji nitko tko bi želio igrati pred praznim tribinama.

Koga znate, dajte neko ime:

- Ne bih želio kazati ničije ime, da se ne osramotim po imenima, ako ih nisam dobro zapamtio, mogu reći po brojevima, ima 10 i 77 (Livaja i Sahiti, op. a.), to sam dobro vidio – nasmijao se.

Za Zorana Tošića pitanje, dolazite iz neposrednog susjedstva, koliko znate o Hajduku?

- Ja ću prvo na ruskom, pa ću na našem, reče Zoran, jer i Tobol snima pressicu, pa je Hajduka nazvao „serijoznom kamandom”, ozbiljnom momčadi, nastavio je na jeziku „iz regije”:

- Znam mnogo o Hajduku s obzirom da sam iz komšiluka, znam po tradiciji, Hajduk i Dinamo veliki klubovi. Radujemo se utakmici i nadamo se sreći. Ima Hajduk snažnih napadača, nismo još dobili prave instrukcije, nadam se da će to trener uraditi uskoro da nas upozna s Hajdukom i kako ćemo igrati... Volim da je tu publika, bolje nego da nema nikoga na tribina, to nitko ne voli.

Nastavio je:

- Znam da je Hajduk nositelj u ovom dvomeču, ali ne bih rekao i da je favorit, jer mi smo vodeći u našem prvenstvu i imamo golemo samopouzdanje. Uopće ne razmišljam da nešto može da krene u lošem smjeru po nas – rekao je Tošić.

Koliko ste i kako putovali?

- Čarter-letom, oko pet i pol sati do šest, ali avion je bio vrlo udoban, tako da let nismo ni osjetili. Sve je dobro prošlo.

Jeste li u početnom sastavu, pitali smo Tošića?

- Ne znam konkretno, pitanje je za njega (pogledao je trenera Moskaljenka, op. a.), ali pokazao sam da sam spreman pomoći i da sam spreman za igrati.

Kako ste izabrali Kazahstan, nakon Rusije i Kine, kakva je razlika?

- Nije momenat da pričam kako sam došao u Kazahstan, naravno da postoje razlike, a sad sam tu da pomognem Tobolu koliko god mogu – rekao je Tošić koji je u Tobol došao proljetos, a ima ugovor do kraja godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. srpanj 2021 20:29