StoryEditorOCM
Splitstojte doma

Splitski kafić promijenio je radno vrijeme i o tome na originalan način obavijestio goste, evo što je napisao

Piše S. K.
2. kolovoza 2023. - 10:32

Velike su vrućine i troškovi, a manjak je zaposlenika i u ugostiteljstvu pa se poslodavci na razne načine dovijaju kako da sve premoste.

Tako je jedan vlasnik kafića u Splitu odlučio da neće raditi od 13 do 18 sati, vjerojatno suočen s manjim posjetom lokalu u to vrijeme.

Brižni vlasnik o tome je obavijestio i goste. Oni stalni to su vjerojatno saznali usmeno, ali da se namjernici ne bi iznenadili pred praznim kafiće, sa svake strane štekata dočekale su ih isprintane poruke formata A4.

image

Nezaobilazna poruka gostima na štekatu

Privatni album

Na njima je vlasnik napisao: "RADNO VRIJEME DOK NE POPUSTE VRUĆINE SVAKI DAN 07 - 13 18 - 24".

Poruka je doduše ispisana samo na hrvatskom jeziku, ali novi Google turisti to će preko prevoditelja lako prevesti.

Osim što zaposlenicima omogućava dnevni odmor, pižolot ili siestu, odluka vlasnika splitskog kafića takvu poruku šalje i gostima: Ostanite doma, otpočinite, pa se vratite kada padnu vrućine. Najprije na popodnevnu kavu, a onda na nešto drugo, ionako se ne mora ići na posao.

Formulacija "dok ne popuste vrućine" omogućava vlasniku da se slijepo ne drži kalendarskoga ljeta jer uz ove klimatske promjene tko zna koliko bi vrućine mogle trajati.

image

Obavijest vlasnika gostima kafića

Privatni album

Nadamo se da je vlasnik provjerio je li njegova odluka u skladu sa zakonom kako ne bi na štekatu stajale neke druge poruke s pečatom Ministarstva finacija.

Zanimljivo je da se ovaj kafić nalazi u susjedstvu frizerskoga salona čiji vlasnik klijente također pismeno obavijesti kada ode na utakmicu juniora Hajduka. Na Sućidru se očito originalno razmišlja o poslu i drži do informiranja potrošača, što ponudi i gradu daje osobni i šarmantni pečat, puno simpatičniji od poznate hrvatske šutnje ili lažne poruke "Vraćam se odmah".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 01:44