StoryEditorOCM
ObalaKOPANJU (NI)JE KRAJ

Vozači, naoružajte se strpljenjem: u petak počinje asfaltiranje glavne ulice kroz Solin, bit će gužvi na sve strane

Piše Mia Sesartić
19. lipnja 2024. - 16:04
Zbog radova na dijelu Ulice Don Frane Bulića onemogućen je tako tranzitni promet autima, autobusima i teretnim vozilimaNikola Vilić/Cropix

Solinjane, Kaštelane, a i sve druge koji gravitiraju nekadašnjoj staroj magistrali, odnosno današnjoj Ulici don Frane Bulića kroz Sveti Kajo, sigurno će zanimati nova obavijesti vezana za aktualne radove na toj prometnici.

Naime, radovi na projektu poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split - Solin, čiji je nositelj splitski "Vodovod i kanalizacija", a izvođač "Vodoprivreda Split", počeli su na toj dionici 25. travnja, od kada je na snazi i novi prometni režim na tom dijelu naselja Sveti Kajo.

image
Nikola Vilić/Cropix

Zbog spomenutih radova u dijelu Ulice Don Frane Bulića onemogućen je tako tranzitni promet autima, autobusima i teretnim vozilima. Riječ je o dijelu stare Jadranske magistrale, na dionici od križanja s Kaštelanskom do Ulice Solinske mladeži, a time je izvedena i drugačija prometna regulacija.

Radovi su se odvijali za sada u dvije faze, u prvoj fazi radova se, dakle, kopalo u dijelu ulice od raskrižja ulica Barišići i Svetog Nikole nekih 150 metara u smjeru Kaštela, a druga faza obuhvaćala je dionicu u nastavku prema Kaštelima, i dionicu prema Solinu od spomenutog raskrižja, dok su jučer, 18. lipnja započele pripreme za asfaltiranje kolnika u duljini od 700 metara, na dijelu gdje je do sada izvršeno polaganje cijevi.  Asfaltiranje kolnika planirano je za petak, 21. lipnja, nakon čega će se postaviti horizontalna prometna signalizacija, a kolnik otvoriti za promet.

image

Dio Ulice don Frane Bulića u Solinu u kojoj se nastavljaju radovi

‘Vodovod i kanalizacija‘

S radovima se, kako nam u obavijesti navode, nastavlja na istočnom dijelu, odnosno ispred Hotela "Salona Palace", te na zapadnom dijelu Ulice Don Frane Bulića. Također, mole sve sudionike u prometu za razumijevanje u tijeku izvođenja radova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 16:04