StoryEditorOCM
Obalaizdan priručnik

Sprema li nam se veliki novi iskorak ruralnog turizma? Ovo bi moglo biti idealno rješenje da ‘podebljamo‘ posezonu, furešti se rado odazivaju na aktivnosti maslinarskog turizma

Piše Mirko Crnčević
29. listopada 2022. - 23:54
Na slici je degustacija maslinovag ulja u kušaonici uljare ‘Božić - Svirče‘ d.o.o. u Sviraču, arhivska snimkaNikola Radovani

U dijelu godine kada su maslinari duž priobalja, nakon dugotrajnih i katastrofalnih suša, u jeku berbe plodova, objavljeno je digitalno izdanje “Priručnika za maslinarski turizam”, što je prilika za produženje sezone i propulzivniji razvoj ruralnog dijela jadranske regije.

Knjigu je izdala “Rodna maslinada” iz Makarske, a uključuje osvrte stručnjaka Ane Čehić, Milana Oplanića i Marije Cerjak s Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču te Makaranina Ratka Kovačevića, koji se istaknuo kao inovator sa svojom “maslinapravom” za ručno branje plodova.

Prema autorima, maslinarski turizam je kombinacija turističkih i poljoprivrednih aktivnosti, kao što su sudjelovanje posjetitelja u procesu uzgoja, berbe i prerade plodova, prodaja maslina i ulja, te pružanje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 04:21