StoryEditorOCM
SlanoUMAK LJETA

Znate li napraviti omiljeno ljetno jelo? Evo kakva je to šporka šalša i zašto biste se trebali okušati u pripremi

Piše SPIZA SD
27. kolovoza 2023. - 17:22

Oni iskusni u kuhanju šalše reći će vam kako postoje dvije vrste ovog popularnog umaka i dodatka jelima. Fina šalša je ona koja se radi bez kože od rajčice, dok je šporka ona kod koje se rajčica u većim komadima u lonac ubacuje s kožom.

Zanimljivo je dodati i kako šporkom šalšom mnogi nazivaju i umak u koji se, osim rajčice, dodaje i drugo povrće poput paprike, tikvica i patlidžana. O tome bi se, naravno, dalo raspravljati, no to nije naša današnja tema, piše Jutarnji list.

Iako mnogi ne vole ostatke kože, a mogu biti i nezgodne pri uživanju u, primjerice, tanjuru punom pašte sa šalšom, dobro je znati da će se dugotrajnim kuhanjem kožica raspasti. Dakle, ovisno o tome koliko je dugo planirate kuhati, ostavljanjem kože na plodu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. studeni 2024 01:08