StoryEditorOCM

Glumci u štrajku! Traže veće plaće i garanciju kako neće biti zamjenjeni umjetnom inteligencijom

Piše M. Bu.
14. srpnja 2023. - 10:27

Hollywoodskim scenaristima, članovima WGA, koji su već dva mjeseca u štrajku sada su se pridružili i glumci. Traže da se njihov posao počne ponovno cijeniti, a traže i poštenu naknadu za to što odrade.

image

Margot Robbie

Justin Tallis/Afp

Lista imena onih koji štajk podržavaju je impresivna, Robert Downey Jr, Matt Damon, Emily Blunt, Florence Pugh, Kenneth Branagh, Rami Malek, Cillian Murphy, Meryl Streep, Margot Robbie, Dwayne ‘The Rock‘ Johnson... Iza njih je, pretpostavljaju organizatori, oko 160 tisuća umjetnika.

image

Dwayne Johnson

/Shutterstock

Odluka je donešena, do ispunjenja njihovih zahtjeva, a traže redom višu plaću, garanciju kako na velikom platnu neće biti zamjenjeni umjetnom inteligencijom, ali i bolje uvjete za rad, više neće sudjelovati na promocijama projekata koji su dovršeni. Sindikat glumaca zatražio je i od streaming servisa, a ne samo filmskih studija, pravednije naknade.

image

Matt Damon

Henry Nicholls/Afp

Ono što će sigurno utjecati ovim u posljednjih 40 godina prvim štrajkom jest organizacija dodjele Emmyja, najvjerojatnije će biti odgođena, kao i Comic-Con festival. Zaustaviti će se i snimanje većine filmova i serija, uz one koji su već odgođeni zbog štrajka pisaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 16:12