StoryEditorOCM
ShowbizSEDAMDESETIH

Tragična (i nepoznata) ljubavna priča Meryl Streep koja ju je zauvijek obilježila: ‘Bio je drugačiji...‘

Piše SCENA SD
19. listopada 2023. - 09:29

Nagrada Princeza od Asturije jedna je od najprestižnijih nagrada u Španjolskoj. Dodjeljuje se od 1981. godine (do 2014. pod nazivom Princ od Asturije) pojedincima, grupama ili institucijama za znanstveni, tehnički, kulturni, društveni i humanitarni doprinos, na međunarodnoj razini. Ove godine je laureatkinja nagrade Princeza od Asturije za umjetnost 2023. hollywoodska glumica Meryl Streep.

image

Meryl Streep stigla je u Španjolsku na dodjelu nagrade Princeza od Asturije

Miguel Riopa/Afp

Povodom ovog događaja  mnogi mediji objavljuju biografiju slavne glumice, a neki su se podsjetili i njezine velike ljubavne priče  s Johnom Cazaleom.

Nakon što se 1972. pojavio u Coppolinom "Kumu", Cazale je bio poznati glumac jer je svoje ime povezao sa sagom Corleone. Ubrzo nakon toga otišao je vidjeti svog prijatelja Ala Pacina na snimanju filma. "Znaš? Upoznao sam najbolju glumicu ikada. Radim s njom", rekao mu je. Ispostavilo se da se tijekom snimanja filma ‘Mjera za mjeru‘ glumac zaljubio u Meryl Streep.

image

Film "Lovac na jelene"

Emi Films/Universal Pictures/Collection Christophel Via Afp

Tako su se dobro slagali da je Meryl uzela svoje stvari i otišla živjeti u Johnov stan u New Yorku. Idila je bila kratkog vijeka: Cazaleu je dijagnosticiran rak pluća usred snimanja filma ‘Lovac na jelene‘, koji će na kraju biti jedan od njegovih najupečatljivijih filmova. Tumor je bio uznapredovao te se produkcija počela brinuti što u slučaju njegove smrti: u slučaju da Cazale umre, sve njegove sekvence morale bi se ponovno snimiti i trošak bi bio pretjeran.

image

Film "Lovac na jelene"

Emi Films - Universal Pictures/Collection Christophel Via Afp

Streep je bila ta koja je priskočila partneru u pomoć. Otišla je razgovarati s De Nirom, kolegom iz filma, a on je posredovao s piscima. Također su uvjerili Michaela Cimina, redatelja i producente da bi sve sekvence s Cazaleom trebale biti snimljene na početku rada na filmu. Za neke njezine prijatelje bilo je dirljivo vidjeti Streep tako mladu i kako se nosi s fizičkim propadanjem čovjeka kojeg je voljela. "Nisam vidio gotovo nikoga tako odanog nekome tko umire", rekao je Al Pacino u dokumentarcu.

image

Film "Lovac na jelene"

Emi Films - Universal Pictures/Collection Christophel Via Afp

"Vidjeti je u tom činu ljubavi prema tom čovjeku bilo je neutješno. Najviše me iznenadilo vidjeti da je Meryl bila s njim, uz njega, tijekom cijele njegove bolesti. Kad sam vidio tu djevojku s njim, pomislio sam da mi je to važno. Koliko god da je dobra u svom poslu, to vidim kad pomislim na nju. Taj trenutak, toga se sjećam", rekao je glumac.

Cazale je umro u 42. godini u ožujku 1978. "Bio je drugačiji, nisam upoznala nikoga poput njega. Istaknuo se svojom jedinstvenošću, humanošću i znatiželjom koju su ljudi u njemu pobudili", rekao je Streep, godinama kasnije, o velikoj ljubavnoj priči koja je obilježila njegovu mladost.

image

"Kum II" John Cazale i Al Pacino

/Photo12 Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 10:01