StoryEditorOCM
ShowbizOKRENUO PLOČU

Znate kako pjeva Danijela Martinović, želite čuti njezinog dečka? Ovu je baladu Josip napisao njoj, evo što mu je rekla

Piše Scena SD
13. veljače 2024. - 20:55
Prva zajednička fotografija Josipa i Danijele (lijevo). Život sa splitskom pjevačicom nedvojbeno je kumovao i Plavićevim odlukamaCropix

Za Josipa Plavića, dugogodišnjeg kriminalističkog inspektora i pjevača grupe "Izvan zakona", najšira javnost je saznala tek kad se otkrilo kako je on nova ljubav Danijele Martinović.

U jeku godine u kojoj se saznalo da je njezin dugogodišnji, u tom trenutku već bivši partner Petar Grašo, u vezi s Hanom Huljić, s kojom se vrlo brzo i vjenčao, a što je izazvalo medijsku histeriju, vijest o tome da i Danijela ponovno ljubi, te da je našla sreću i spokoj u zagrljaju inspektora i rokera također je izazvala veliku pažnju.

image

Josip Plavić na zadatku kao policijski inspektor

Facebook/

I tada su znatiželjnici krenuli "guglati" Josipovo ime, ime njegovog benda i slušati kakvom se on to glazbom nekad bavio.

Danijelin partner u međuvremenu je donio odluku o velikoj profesionalnoj promjeni, odlučio je napustiti posao u policiji i ponovno se u potpunosti posvetiti svojoj prvoj ljubavi - glazbi.

Da je život sa splitskom glazbenicom u rađanju takve odluke sigurno odigrao ulogu, o tome ne treba dvojiti.

Josip je povratak na scenu s bendom označio snimanjem balade "Na kiši plešem", koju je zapravo napisao za - Danijelu. Sa željom da je ona snimi i pjeva.


O tome je ispričao za 24sata:

- Danijeli sam pustio pjesmu u trenutku dok je još bila u demo verziji. U tom trenutku činila mi se idealnom za ženski vokal, jer ja nikad nisam pisao ili pjevao balade. Nakon što ju je poslušala nekoliko puta, rekla mi je: ‘Ova pjesma je drugačija i nekako tvoja. Mislim da bi je upravo ti trebao snimiti s bendom‘. Nije me trebala puno nagovarati - kroz smijeh je priznao Josip.

Kazao je i kako su ostale pjesme s albuma rokerske, te kako se Danijeli to sviđa.

A kako je bend "Izvan zakona" zvučao 2005. i kako zvuči Josipov vokal, poslušajte u pjesmi "Strast".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:03