Robert Golić, chef iz pulskog Valli Fine Bistroa u svojoj kuhinji voli spajati kontinent s Mediteranom, a upravo jedan takav neobičan spoj donosi i njegov 'Morski grah s hobotnicom' čiji je recept podijelio s čitateljima Otvorenog mora.
StoryEditorOCM
ideja za ručakJede vam se nešto morsko, a ‘zimsko‘? Poznati kuhar spojio je naizgled nespojivo, imamo recept za ‘Morski grah s hobotnicom‘
9. siječnja 2022. - 08:46
Đorđe Stošić
Sastojci:
- 200 grama hobotnice
- 2 glavice luka
- 200 grama sezonskog graha
- 2 dl bijelog vina
- 3 dl domaće šalše
- 2 dl maslinova ulja
- sol, papar
Priprema:
Hobotnicu izrežemo na tanke kolutiće, a luk na sitne kockice. Začinimo solju i paprom. Luk popržimo na maslinovu ulju te nakon nekoliko minuta dodamo hobotnicu. Pirjamo 20 minuta. Zalijemo vinom i dodamo grah. Dodamo šalšu i pola litre vode. Pustimo da kuha dok hobotnica ne omekša.