StoryEditorOCM
ŽivotObiteljski posao

Prvu su maslinu posadili u 18. stoljeću, a danas im rastu na 5 tisuća hektara! Bili smo u berbi s obitelji čije se ulje koristi u MasterChefu, otkrili su nam tajnu svog bogatstva

6. studenog 2022. - 21:50

Šetajući ulicom Strada del Sagrantino, među zelenim talijanskim brdima, blizu grada Perugie, lako je shvatiti odakle dolaze najbolji poljoprivredni proizvodi Umbrije. U ovu planinsku regiju, inače jednu od najmanjih u Italiji i jedinu koja na Apeninskom poluotoku nema izlaz na more, proteklog se vikenda uputila i moja malenkost.

Razlog? Međunarodni tečaj degustacije ekstra djevičanskih maslinovih ulja koji svake godine tri dana u listopadu organizira jedna od najbogatijih talijanskih obitelji Farchioni.

Možda će vam sad ovo prezime zazvučati poznato, pogotovo ako redovito na Novoj TV pratite televizijski kulinarski show MasterChef. Naime, upravo tamo, već drugu godinu zaredom kandidati pred kamerama spravljaju svoje delicije koristeći maslinovo ulje ove...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 15:26