StoryEditorOCM
Zdravljemalo hranjivih tvari

Ne mora svaka feta koju pojedete biti najzdravija, ali ovo su najgore vrste kruha, izbjegavajte ih u širokom luku

Piše MOZAIK SD
28. rujna 2023. - 22:33

Mnogima je konzumacija kruha svakodnevica. Zapravo, ova je namirnica toliko ukorijenjena u naš svakodnevni život i prehranu da joj je mjesto u većini obroka: tost za doručak, sendviči za ručak i košare s kruhom u restoranima.

Svaki kruh ima mjesto u uravnoteženoj, zdravoj prehrani. Ipak, određene vrste kruha sadrže čak i više korisnih, blagotvornih hranjivih tvari od drugih, poput vlakana, proteina, vitamina i esencijalnih minerala. S druge strane, manje hranjivi kruhovi, iako su ukusni, ne pružaju mnogo hranjivih tvari, piše Real Simple, a prenosi N1.

Izbjegavajte kupnju ako kruh:

Nema cjelovitih žitarica

Neki kruhovi koji nisu toliko zdravi imat će samo pšenično brašno navedeno kao prvi sastojak. Ako nema naznaka cjelovitih žitarica ili cjelovite pšenice, to je znak...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. studeni 2024 07:50