StoryEditor
Trendnovi friz

Skrivila je povratak ‘fudbalerke‘, a sad je lansirala novi trend: ova bi frizura mogla postati hit, što nas baš veseli jer je cool i idealna za ljeto

Piše T.S.M.
20. svibnja 2020. - 15:45
Image Press Agency

Fudbalerka. Bljak. Ni nakon skoro godinu dana od kad se vratila u modu nikako ju ne možemo 'probaviti'. A za sve je kriva Miley Cyrus, koja ju je izvukla iz zaborava.

Miley voli šokirati i to nas nimalo ne smeta, osim kad nam utječe na 'friz'. Nakon što je isfurala mrsku 'fucu', bilo nas je malo strah 'kliknuti' na vijest da se upravo ošišala. U karanteni, uz stručno vodstvo preko Face Timea.

Upute je davala slavna stilistica i frizerka Sally Hershberg, a škarama baratala Mileyna mama. Rezultat nije ni približan onome što biste očekivali, nema ukrivo ošišanih šiški, nikakve se zdjele nisu stavljale na glavu niti kome krvari uho (svaka sličnost sa stvarnim događajima je namjerna, isprike još nisu uvažene).

Rezultat nam se, zapravo jako sviđa, premda bismo ga mi još malo skratili odpozadi. Ali mi nismo Sally, a ona sigurno zna bolje.

O Mileynom novom frizu izvijestio je čak i Vouge. Također pohvalno. Ako već to što se snimka našla na Sallynom Instagramu nije dovoljno da frizura postane hit, nakon što ju je Vouge pohvalio zvjezdana budućnost joj je zajamčena.

Pripremite se za poplavu pixieja.

Mi zbog toga nećemo nimalo negodovati. Pixi ili 'vilenjačka' frizura je ležerna, razigrana i šarmantna, naravno, pod uvjetom da onome tko ju nosi dobro stoji. Lako se održava i idealna je za ljeto.

Nešto je duža sprijeda, a kraća sa strana i na potiljku. Pristaje ovalnim, kockastim i srcolikim licima, no upravo je stvorena za okrugla, jer ih pomaže vizualno stanjiti i izdužiti.

Postoji puno varijanti pixie frizure, a najčešće su one s istanjenim šiškama počešljanim malo sa strane.

Nekoć je pixie bio rezerviran za ravnu do blago valovitu kosu, no sad 'prolazi' na svim teksturama.

'Pixiece' je lako stilizirati: kosu je dovoljno oprati, osušiti ručnikom pa, po nanošenju voska, pjene ili gela, namjestiti uz pomoć prstiju. Ili jednostavno razbarušiti.

Mali savjet za kraj: premda ovakve frizure 'skidaju' godine, ako su ošišane pretjerano kratko mogu vas 'postarati'. Stoga mudro odaberite duljinu, a želite li biti potpuno u trendu, ostavite koji repić pozadi kao malu natruhu mrske, ali još uvijek moderne 'fudbalerke'.

Za ljepotu se, kažu, pati.

#FRIZURE#PIXI FRIZURA

Izdvojeno

22. svibanj 2020 18:50