StoryEditorOCM
Hrvatskanije tako u švabe

Njemica došla u Dalmaciju napraviti frizuru pa se šokirala: ‘Pa šta je ovo?! Poznajem frizerku, bilo mi je neugodno...‘

Piše vijesti sd
30. prosinca 2023. - 08:47

U modernoj globalnoj ekonomiji nije nepoznat pojam zdravstvenog turizma, gdje klijenti iz nekih država dolaze u drugu da obave neke zdravstvene usluge koje su jeftinije. Tako se na primjer putuje iz Italije u Hrvatsku, ili iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu.

Tako postoji i "frizerski turizam", gdje su gošće iz inozemstva u Hrvatskoj povoljnije radile frizuru.

Frizerke u Dalmaciji već godinama prepričavaju kako ljeti imaju jako puno posla jer im klijentice iz inozemstva dolaze na frizuru, najčešće one iz Njemačke.

Poslije Hrvatica Njemice su im najčešće klijentice. Ništa to nije bilo neobično jer su hrvatske frizerke poznate kao iznimno stručne u svom poslu, ali i cijena je često uvjetovala dolazak na uljepšavanje u Hrvatsku jer je u Hrvatskoj cijena bila značajno niža nego u Njemačkoj, piše Fenix-magazin.

Međutim, posljednjih mjeseci i to se promijenilo. Dobar primjer je jedna 34-godišnja Hrvatica koja je iz Stuttgarta za božićne blagdane stigla u Zadar pa je iskoristila priliku i otišla frizerki. Željela je napraviti pramenove, a onda se šokirala kad joj je frizerka rekla cijenu – 265 eura.

znatno niže njemačke cijene

– Bila sam šokirana, ali poznajem tu frizerku već godinama i bilo mi je neugodno otkazati termin. Rekla mi je da će cijeli tretman trajati oko 6 sati, i to zbog toga jer će mi staviti neke preparate koji štite kosu, rekla je 34-godišnjakinja iz Stuttgarta, koja nije htjela navoditi ime frizerskog salona zbog dugogodišnjeg poznanstva s frizerkom. Ali, kaže, to je zadnji put da uzima termin kod frizera, a da se prethodno nije informirala o cijeni.

Usporedbe radi, cijene pramenova na dugu kosu u Njemačkoj se kreću od 100 pa do 150 eura.

Slučaj u Zadru može biti i iznimka, jer u nekim frizerskim salonima cijena tretmana kose s pramenovima se kreće između 60 i 100 eura. U svakom slučaju, bolje je prethodno provjeriti cijenu nego se kasnije šokirati, piše Fenix-magazin.

Zaista, i to je dokaz da su cijene u Hrvatskoj previsoke, pa tako i one frizerskih usluga. A neke su i više nego u inozemstvu stoga je provjera postala nezaobilazna.

image

Unatoč posebnim preparatima, cijena za frizuru bila je previsoka (ilustracija)

/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:28