Kako su Šibenčani kuhali brudet od dagnji (pidoća, pizdica, kućica, kunjka, pajića, mušula...) prije gotovo stoljeća i pol otkrio je neobični recept koji je izronio iz tame prošlosti i bacio novo, drukčije svjetlo na šibensku gastronomiju i kulinarstvo, piše Dobra hrana. Recept iz 1883. godine, kako piše kolega Stanko Ferić za Šibenik Newsa, pronađen je među spisima šibenskog novinara i medijskog poduzetnika Manfreda Makale, koji je u ono vrijeme bio jedan od većih nakladnika novina u Kraljevini Jugoslaviji. Ovaj posve drugačiji recept za brudet od omiljenih školjki, baš kao i onaj za podravsku mazanicu, još je jednom pokazao koliko je bogata naša gastronomska baština.
Šibenski brudet od pidoća
Za ovaj brudet treba vam jedan kilogram dagnji po osobi za stolom,...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....