Punjenih se paprika jednostavno ne možemo zasititi. Skoro da bismo ih mogli jesti svaki dan. Samo, lijepo je tu i tamo nešto malo promijeniti pa dobiti jelo kakvo još nismo probali. U receptu koji vam predlažemo promijenjeno je, zapravo, štošta, no rezultat je tako dobar da se isplati barem kilogram paprika, koje bi inače završile punjene mljevenim mesom i rižom, pripremiti na ovakav način.
Posebnost ovog jela je u tome što se priprema u tavi, u tome što vam za njegovu pripremu nije potreban klasičan umak na bazi rajčice niti će vam trebati mljeveno meso. Ove se paprike pune sirom i šunkom, no popis sastojaka nije uklesan u kamenu - slobodno ga prilagodite svom ukusu i sastojcima koji su vam na raspolaganju, a recept shvatite kao nadahnuće za jela koja ćete prema njemu osmisliti u vlastitoj režiji.
Prilikom pripreme ključno je svako malo provjeriti ima li u tavi tekućine. Trebalo bi je biti dosta jer će je paprike pustiti, no ako tava nije dobro pokrivena ili previše sporo provjeravate ima li vode u njoj, brzo će postati suha. Dogodi li vam se to, ulijte malo tople vode.
Punjene paprike iz tave
Priprema:
6 paprika roga
6 feta šunke
6 feta sira poput trapista ili goude
4 režnja češnjaka
1 rajčica
1/4 vezice peršina
maslinovo ulje
sol
Priprema:
Paprike operite, odstranite im peteljku i sjemenke. Svaku fetu šunke poklopite fetom sira pa ih zajedno zarolajte. Ubacite po jednu tubicu u svaku papriku, a zatim u svaku papriku ubacite i komad rajčice. Napunjene paprike malo spljoštite dlanom pa ih posložite u tavu u koju ste stavili ulje.
Poklopite tavu i pržite paprike na laganoj vatri dok malo ne omekšaju i uhvate boju s donje strane pa ih okrenite, podlijte ih sokom koji su pustile i dodajte im grubo narezan češnjak i peršin pa ih opet poklopite i pržite dok i s druge strane ne uhvate boju.