StoryEditorOCM
Slanosvi ih vole

Pripremite omiljene dalmatinske namirnice kao chef David Skoko: evo kako poznati kuhar sprema dagnje i tunu...

Piše Spiza SD
9. listopada 2023. - 15:29

Uspješni chef David Skoko otkrio je u svojoj emisiji "Motor, loza, kuhača" nekoliko zgodnih recepata za pripremu jela koja svi u Dalmaciji volimo. U prvoj epizodi posjetio je Pelješac i pokazao kako se pripremaju ribe i plodovi mora.

Bilo je tu i malo neobičnih stvari, poput ježinaca sa salikornijom, što prepuštamo onima nešto malo više avanturistički nastrojenima po pitanju spize, no Skokini recepti za dagnje na buzaru i odrezak od tune nam zvuče jako dobro pa vam ih prenosimo. Ostale recepte potražite na HRT-ovoj stranici.

Dagnje na buzaru

Sastojci (za 5 osoba)

2 kg dagnji
1 l vina
2 limuna
1 glavica češnjaka
1 stručak peršina
100 g krušnih mrvica
rustikalni kruh

Priprema:

Dagnje očistimo četkom ili nožem i dobro isperemo hladnom vodom. Nasjeckamo češnjak i peršin i popržimo ih ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 12:12