Ako ste raspoloženi za nešto jušno, a krepko, svidjet će vam se recept za jelo koje se naziva lovačkim keljom. Zašto je lovački kad kelj lovcima baš i nije na nišanu? Tko će znati! Ipak, razlog bi mogao imati veze s popisom sastojaka na kojem su gljive, luk i slanina. Što se tiče vrganja, izvorno se okriste svježi, no u nedostatku svježih posegnite za šampinjonima te dodajte malo suhih vrganja za bolji okus.
Lovački kelj
Sastojci:
900 g kelja
200 g vrganja
100 g slanine
200 ml crnog vina
100 ml mlijeka
2 luka
2 češnja češnjaka
2 žlice kiselog vrhnja
2 žlice brašna
maslac
papar sol
Priprema:
Kelj očistite, operite i narežite na rezance pa ga prokuhajte 15-ak minuta u slanoj vodi i ocijedite. Vodu sačuvajte.
Vrganje očistite i narežite na tanke ploške. Na zagrijanom...