StoryEditorOCM
Slanoplodovi mora na žaru

Hobotnice, škampi i školjke s gradela - ima li išta slađe? Otkrivamo najbolje recepte i odlične savjete pravog meštra

Piše Tea Sumić Miletić
14. srpnja 2024. - 13:41

Što je ljeto bez ribe na gradele? No zašto biste se uvijek držali isključivo ribe, kad im na žaru možete pridružiti i drugo blago iz mora. Primjerice školjke, škampe i mekušce. Priprema plodova mora na žaru za neke je, nažalost, izazov, jer se boje da će štogod poći po zlu i upropastiti dragocjenu namirnicu s kojom rade. Stoga većina školjki, škampi i hobotnica završi u teći.

Drugi, pak, znaju male tajne zanata pa tvrde kako od "frutti di mare" na gradele nema ništa slađe. Brzo ćemo vas svrstati u tu kategoriju - otkrit ćemo vam savjete i recepte uz koje ćete toliko uživati u plodovima mora na žaru da ćete početi raditi gradele samo zbog njih.

Neke od savjeta i recepata koje nudimo u ovoj priči dobili smo od istinskog zaljubljenika u dalmatinsku spizu i stručnjaka za pripremu najvećih specijaliteta poput peke, janjca na ražnju, ribe na puno lipih načina...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 14:00