U Dalmaciji se mnogi drže običaja da se petkom posti pa, po tradiciji, toga dana jedu ribu. Koji put skuhaju neko malo složenije jelo, poput brujeta, a koji put je to nešto sasvim jednostavno, poput frigane sitne ribe, juhe od mola ili fileta na brzinu ispečenog u pećnici. Međutim, kad se posti na Badnjak, običaj je skuhati nešto svečanije, poput bakalara, crnog rižota, škampi na buzaru, punjenih liganja...
A zašto ove godine ne biste malo odstupili od tradicije i skuhali – suquet? Mogao bi vam se svidjeti. Riječ je o jelu iz španjolske kulinarske tradicije za koje nam je recept otkrio Alberto Garcia Perez, kuhar splitskog restorana "Mokosh", koji je umijeće brusio u restoranima s tri Michelinove zvjezdice (nedavno smo vam o njemu pisali, ovdje se možete podsjetiti što nam ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....