StoryEditorOCM
Slanokakva kombinacija!

Bolji je od bečkog i zagrebačkog: turopoljski odrezak spaja meso, tjesteninu i kremasti umak, a gotov je za pola sata

Piše Sara Šarić
17. lipnja 2024. - 10:01

Ručak ne treba uvijek biti kompliciran i prepun sastojaka kako bi garantirao sočnost i sitost. Nekad su najukusnija jela ona jednostavna. Ako ste u potrazi za takvim receptima, ovaj će vas oduševiti...

Za sve one koji vole meso, tjesteninu i kremaste umake – ovo je fantastična kombinacija za sočan i brzi ručak! Turopoljski odrezak sinonim je za domaće slasno jelo. Glavna zvijezda su odresci svinjskog buta, koji mogu biti vrlo zahvalan komad mesa kad ste u žurbi i želite pripremiti jelo gotovo za pola sata – bez komplikacija.

U kombinaciji s kremastim umakom od šampinjona i vrhnja uz tjesteninu, za pola sata imat ćete ručak za prste polizat.

image
Shutterstock

Evo što vam sve treba...

Turopoljski odrezak

Sastojci:

500 g odrezaka svinjskog buta
100 g širokih rezanaca
500 ml vrhnja za kuhanje
300 g šampinjona
sol
ulje

Priprema:

Začinite odreske pa ih malo natucite batom, a šampinjone narežite na tanje ploške.

Zagrijte ulje na tavi pa lagano popržite meso. Kad je gotovo, izvadite ga sa strane, a na ostatak masnoće ubacite šampinjone. Pustite ih da puste vodu pa ih još malo lagano pržite. Zatim dodajte vrhnje za kuhanje, posolite i sve pomiješajte.

U dobiveni umak ubacite odreske i pirjajte ih još 20-ak minuta. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu. 

Kad odresci omekšaju, izvadite ih iz umaka te ih uz tjesteninu servirajte na tanjur i sve prelijte umakom od gljiva.

Poslužite uz zelenu salatu i uživajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. studeni 2024 13:03