StoryEditorOCM
ShowbizNAUČILA BLIZANCE

Céline Dion objasnila sinovima (13) svoje zdravstvene probleme i pripremila ih za hitan slučaj: ‘Oni moraju...‘

Piše SCENA SD
14. lipnja 2024. - 09:38

S dijagnozom da pati od sindroma ukočene osobe, Céline Dion je bila ozbiljno preopterećena. "Što ako umrem? Što ako se ne probudim? Već su izgubili oca." Pjevačica je napokon stavila svoje zdravlje na prvo mjesto. "Počeli smo razgovarati s njima o tome što se događa", kaže o svojim blizancima. Nakon toga osjetila je da teret pada s nje – ne samo za sebe, već i za cijelu obitelj.

image

Céline Dion

Valerie Macon/Afp
image

Céline Dion

S temeljitim planom liječenja, Céline i njezin tim za liječenje tada su educirali njezinu djecu o SPS-u. Simptomi 56-godišnjakinje uključuju zastrašujuće "krizne" epizode u kojima joj tijelo postaje ukočeno kao daska i pati od "nepodnošljive boli". Korak po korak, tim je prošao kroz proces moguće "krizne" epizode s njom i njezinom djecom. Što znači "ako napravim buku ili ako ne napravim zvuk i što mogu učiniti jer imaju 13 godina", objašnjava ona.

Svaka dva ili tri mjeseca Céline Dion i njezin fizioterapeut vježbaju krizu s Eddyjem i Nelsonom. "Imamo sigurnosno dugme za paniku u kući i oni znaju kako mi pomoći", objašnjava pjevačica. "Ovo je sada naš život: brinemo jedni o drugima, a oni su tako korisni."

image

Céline Dion i René Angelil 1999. godine

Francois Guillot/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 21:35