StoryEditorOCM
Životrijetka bolest

Celine Dion u intervjuu o svojem sindromu: ‘Grčevi su mi slomili rebra... Kad su u grlu, to je kao da te netko davi‘

Piše Vijesti SD
8. lipnja 2024. - 11:54

Celine Dion nedavno je u novom intervjuu govorila koliko je njena bolest uznapredovala tijekom posljednjih mjeseci.

Nakon što je nedavno objavljen trailer za dokumentarac "I Am: Celine Dion", u kojem glazbena diva govori o svojoj borbi s rijetkim neurološkim poremećajem, Celine Dion odlučila je ponovo stati pred kamere i dati intervju o trenutnom zdravstvenom stanju, piše klix.ba.

Naime, u najavi za prvi televizijski intervju za NBC News, Celine Dion opisuje simptome sindroma ukočene osobe, koja joj je dijagnosticirana 2022. godine.

Ona je novinarki Hodi Kotb navela kako često ima jake grčeve u mišićima te da su joj ti grčevi jednom slomili rebra.

"U jednom trenutku sam imala slomljena rebra jer ponekad kada je jako teško...", navela je ona, a novinarka ju je prekinula i upitala jesu li grčevi zaista tako jaki da mogu slomiti rebro, na šta je Celine potvrdno kimnula glavom.

Ona je također objasnila kako izgleda kada doživi grč mišića u grlu.

"To je kao da te neko davi, kao da ti neko gura grkljan. Može se pojaviti i u abdomenu, kičmi i rebrima", rekla je.

Podsjećamo, sindrom ukočene osobe je rijetka i neizlječiva autoimuna bolest, koja je pjevačici dijagnosticirana 2022. godine. Zbog toga je morala otkazati sve nastupe i prekinuti karijeru. Ranije je rekla kako bolest uzrokuje poteškoće tijekom hodanja i ne dopušta joj da koristi glasnice. Nedavno je otkrila kako pet puta tjedno ide na terapije kako bi se osjećala bolje.

Zbog bolesti je imala želju snimiti dokumentarac kako bi osvijestila ljude o ovom rijetkom poremećaju. Dugometražni dokumentarac "I Am: Celine Dion" bit će dostupan za gledanje 25. lipnja na platformi Prime Video, piše klix.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 11:16