StoryEditorOCM
LjepotaSKUŠA KONTRA MASLA

Koja ulja i masti dobro čine organizmu, a koja su pogubna

Piše PSD.
5. studenog 2015. - 21:34
Dobre masti su ključne za održavanje zdravlja srca i krvnih žila jer snižavaju razinu lošeg kolesterola i pozitivno utječu na funkciju mozga. Naše tijelo za dobro funkcioniranje svakako treba masnoće, koje mogu biti loše i dobre.

Loše masnoće (zasićene i transmasti) su sadržane u maslu, margarinu, prerađenoj i prženoj hrani, a povezuje ih se sa nastankom različitih kroničnih bolesti: kardiovaskularnih, depresije, Alzheimerove...

S druge strane dobre masnoće (mono i višestruko nezasićene) donose brojne koristi za zdravlje, a nalaze se u ribi kao što je losos i skuša, u biljnim uljima i orašastim plodovima...

Širok spektar je nužan

Poznato je da ljudi u Sredozemlju žive dulje, jer njihova prehrana sadrži puno dobrih masti, kao što su one u maslinovom ulju....
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 07:31