StoryEditorOCM
HranaDA BUDE LAKŠE

Za vikend ste planirali kuhati malo više šalše, a od same pomisli na guljenje rajčica vam je zlo? Iskusna kuharica iz prve ruke nam dijeli tri provjerena načina

10. lipnja 2021. - 08:35

Ako vam je u planu pripremanje veće količine umaka od rajčica, tome prethodi guljenje kožice, što kod nekih vrsta rajčica može biti prava muka zbog strukture njihove kože.

Oni koji se prvi put upuštaju u taj pohvat nisu ni svjesni problema dok guljenje ne dođe na red.

Kako bismo im olakšali, evo nekoliko trikova uz pomoć kojih ćete to lako izvesti.

1. Rajčice operite i očistite, te nožem zarežite kožicu u obliku križa. U loncu uzavrite vodu te rajčice potopite u kipuću vodu na dvadesetak sekundi.

Izvadite ih iz vrele vode te ih prebacite u posudu s hladnom vodom, a zatim prstima jednostavno uklonite omekšanu kožicu.


2. Rajčice operite i očistite. Stavite ih u vrećicu, pa u zamrzivač. Kad ih budete željeli...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. studeni 2024 04:30