StoryEditorOCM
Hranaplodovi kasnog ljeta

Svuda mirišu kruške, a ove sezone volimo ih na sedam novih načina

Piše PSD.
22. kolovoza 2015. - 18:31
1. Zdrava jutarnja kaša od krušaka

Krušku oguliti, izvući koštice, izrezati na manje komade i kuhati u vodi dok ne omekša. Vodu ocijediti, krušku potom staviti u blender, dodati žlicu meda, jogurt, izmiksati. Po želji dodati sok naranče ili pahuljice.

2. Krem juha od tikvica i krušaka

Na vrelom ulju izdinstati kapulu, malo petrusimula, dodati mrkvunarezanu na komade, vegetu. Potom nadoliti vode da prekrije sastojke,pustiti da se kuha, a za to vrijeme dobro oprati tikvice, izgratati ihili isjeći na male komade i dodati na vatru. Podliti povrtnim temeljcem inastaviti kuhati, a potom dodati na sitno izrezane kruške. Pustiti dase kuha dok sve ne omekša, potom odvojiti tekućinu, a ostatak staviti ublender i usitniti u pire. Pire vratiti u posudu, povezati s tekućinom...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 14:53