1. Gusta juha od gljiva
Šampinjone oprati, isjeckati na komadiće. Na ulju zažutiti manju kapulu, kada se zazlati dodati češnjak, provrtiti, i ubaciti šampinjone, dodati malo petrusimula. Dinstati desetak minuta, a potom uliti vodu ili pripremljeni temeljac. Začiniti solju, paprom, vegetom, kuhati dok ne omekša. Skinuti s vatre, izmiksati štapnim mikserom, dodati malo vrhnja za kuhanje, još malo prokuhati.
2. Pohovane bukovače
Bukovače oprati i posušiti, potom ih uvaljati u brašno s obje strane, a potom u razmućena posoljena jaja u koja smo dodali i malo parmezana. Uvaljati ih u prezle, peći u vrućem ulju, i ocijediti na papiru.
3. Punjene gljive
Šampinjone dobro oprati, izvući stručke iz klobuka, usitniti ih. Na vrućem ulju popržiti na sitno iscjeckan češnjak, dodati...
Šampinjone oprati, isjeckati na komadiće. Na ulju zažutiti manju kapulu, kada se zazlati dodati češnjak, provrtiti, i ubaciti šampinjone, dodati malo petrusimula. Dinstati desetak minuta, a potom uliti vodu ili pripremljeni temeljac. Začiniti solju, paprom, vegetom, kuhati dok ne omekša. Skinuti s vatre, izmiksati štapnim mikserom, dodati malo vrhnja za kuhanje, još malo prokuhati.
2. Pohovane bukovače
Bukovače oprati i posušiti, potom ih uvaljati u brašno s obje strane, a potom u razmućena posoljena jaja u koja smo dodali i malo parmezana. Uvaljati ih u prezle, peći u vrućem ulju, i ocijediti na papiru.
3. Punjene gljive
Šampinjone dobro oprati, izvući stručke iz klobuka, usitniti ih. Na vrućem ulju popržiti na sitno iscjeckan češnjak, dodati...