StoryEditorOCM
Slanospecijalitet

Lovački odresci po ovom se receptu tope od mekoće i sočnosti: tajna je u detaljima, pogledajte kako se lako pripremaju

Piše T. S. M.
5. studenog 2024. - 11:08
Chicken Marsala, Italian-American dish of golden pan-fried chicken cutlets and mushrooms in a rich Marsala wine sauce in a black ceramic dish on a wooden table, view from above, close-up/Shutterstock

Ako ste se zaželjeli šnicela u toću, ideja vam je odlična, a mi vam nudimo recept. Također odličan. Dobili smo ga od ekipe s Instagram profila Recepti Balkana. Luka Medić i Nikola Raković prikupili su zaista lijepu zbirku recepata, nadamo se većoj priči o svemu tome u skorije vrijeme, a do tada isprobajte ovaj.

Riječ je o receptu za lovačke šnicle, šnicele ili odreske, kako god ih želite zvati, dobro poznatom jelu idealnom za pripremu junetine (no proći će i svinjetina, kao i teletina). Po ovom receptu meso postaje mekano poput pamuka, a tajna je u tome da se ga se najprije marinira senfom, zatim kratko preprži da bi priprema dovršila u bogatom toću s gljivama i vrhnjem.

Naravno, to nije sve, trebate još par detalja kako bi jelo bilo baš onako sočno i ukusno kako priželjkujete, a njih ćete otkriti u receptu, iza kojeg slijedi video iz kojeg ćete doznati više o pripremi jela.

Lovački odresci

Sastojci:

600-700 g junećih odrezaka
1,5 goveđe kocke
300 ml neutralnog vrhnja
1 čaša bijelog vina
2 luka
3 češnja češnjaka
pola ljute papričice
300 g šampinjona
senf
lovorov list
svježi peršin
malo brašna
​mast ili ulje
sol, papar

Priprema:

Meso istucite, natrljajte solju, paprom i senfom pa ga ostavite da odstoji 20-25 minuta.

Uvaljajte ga u brašno i ispržite na otopljenoj masti ili zagrijanom ulju. Maknite ga iz tave čim uhvati boju, a u tavu dodajte nasjeckani luk, češnjak i gljive. Pirjajte ih dok ne omekšaju i uhvate boju pa u tavu vratite odreske.

Zalijte sve vinom, dodajte vrhnje, goveđu kocku i začine pa kuhajte oko pola sata uz podlijevanje vodom po potrebi. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 20:06