Sa svojom sposobnošću da upija okuse, patlidžan, iako ne toliko nutritivno bogat, omiljeno je povrće koje se uzgaja diljem svijeta. Procjenjuje se da se godišnje proizvede oko 60 milijuna tona, najviše u Kini i Indiji. Njegovo bijelo meso s naznakom zelene ili žute boje, prošarano malim grozdovima smećkastih sjemenki, omiljena je namirnica u mnogim kuhinjama te se od njega može napraviti pregršt ukusnih jela. Unatoč svemu nije zanemariva ni njegova dobrobit za zdravlje. Niskokalorična je namirnica bogata vlaknima i kalijem, a vrlo često je dostojna zamjena za meso, piše Živim.
StoryEditorOCM
HranaSUPERNAMIRNICA
Ova dostojna i zdrava zamjena za meso štiti stanice te sprečava rak i aterosklerozu
30. kolovoza 2022. - 07:30
Shutterstock
Patlidžan je povrće iz skupine velebilja, poput krumpira, rajčice i paprike. Izvorno dolazi iz Indije i Azije, gdje je još uvijek samonikla biljka. Patlidžani su...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?