StoryEditorOCM
HranaJelo za sve prigode

Ne oduzima vrijeme, a utječe na okus: uz četiri jednostavna trika skuhajte savršen rižot svaki put

Piše PSD
1. studenog 2017. - 19:01

Iako glasi za jedno od najjednostavnijih jela, savršeno skuhan rižot prava je rijetkost. Riža često bude nedovoljno kuhana ili pak potpuno raskuhana, a tekstura ovoga jela jedan je od važnijih faktora.

Jednostavni i precizni savjeti olakšat će vam pripremu popularnoga jela, kojega možete poslužiti u gotovo svim prigodama, pa slijedite ova četiri trika poznatih kuhara koje donosi časopis Elle.

1. Duljina kuhanja ovisi o riži

Najprije bacite oko na kutiju riže koju ste kupili. Postoje razne vrste i razna zrna, pa i duljina kuhanja ovisi o tome. Ne postoji univerzalno vrijeme potrebno da se skuha zrno, pa dobro proučite instrukcije.
 

 

4. Važni dodatci i trikovi za kraj

Najprije stavite rižu u vodu u posudu srednje veličine. Dodajte žličicu maslinovog ulja i žličicu soli....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 19:47