StoryEditorOCM
HranaSLASNA JESEN

Možete ih ‘uvaliti‘ u kajganu, sjajne su kao brzi ručak, a poboljšavaju seksualne funkcije te pomažu srcu, gušterači, jetri i mozgu! Ne preskačite ih, evo koje su omiljene sorte

Piše Suzana Ciboci/živim
14. listopada 2022. - 11:08

Krem juha od gljiva, gljive s jajima, pržene s povrćem, u umaku s češnjakom, rižotu, varivu s krumpirom i graškom... nema jela s gljivama koje ne volimo.

Gotovo ih uvijek ima u trgovinama, a oni koji ih poznaju, ubrat će ih u šumi i tako začiniti svoja jela, a poneku gljivu i posušiti za korištenje tijekom zimskih mjeseci.

Nekoliko je tisuća vrsta gljiva, ali jestivih je tek nekoliko stotina, zbog čega treba biti iznimno oprezan i ne brati divlje gljive ako ih ne poznajete, o čemu govori i stara izreka koja kaže - sve su gljive jestive, ali neke samo jednom.


Vrsni gljivari mogu na prvi pogled prepoznati je li riječ o jestivoj ili otrovnoj gljivi, dok svi ostali mogu ugroziti svoj život ili otrovati nekog drugog branjem gljiva za koje nisu sto...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. studeni 2024 04:38