StoryEditorOCM
HranaMolekularna kuhinja

Jeste li ikad jeli voće iz dušika ili jastoga na vrelom kamenju? U ovom splitskom restoranu iznenadit ćete nepce nesvakidašnjim okusima

4. studenog 2019. - 14:01

Oči su širom zatvorene. Prepune očekivanja. Druga osjetila rade. Njuh i sluh su u petoj brzini. Ne zna se što vas prije udre, ili miris ili zvuk. Lagano cvrčanje podsjeća na cvrčke u daljini, a intenzivan miris borovih iglica samo potvrđuje – ispred vas je čista Dalmacija.

Ovako bi se ukratko moglo opisati iskustvo večere u restoranu "Kadena". Ne cijela, već tek njezin – početak. Jer, "koncentrirana Dalmacija" je samo uvod u jednu izvrsnu kulinarsku priču kroz koju svoje goste vodi World Master Chef Damir Sertić, ujedno i glavni kuhar splitskog restorana.

Živo nas zanima što odašilje te mirise i zvukove. Otvaramo oči. A, na pjatu nas čeka savršen ljetni dan. Borove iglice i ružmarin su kopno, a more počinje – kamenjem. Ugrijanim.

– Radi se o pravom morskom kamenju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2024 00:34