StoryEditorOCM
HranaDOBAR TEK

Ako vam meso redovito ispada žilavo ili neukusno, ovi jednostavni savjeti spasit će vašu iduću večeru: doznajte kako pripremiti savršen sočni odrezak

Piše PSD
8. studenog 2021. - 11:39

Pripremanje mesa može biti problematično, a kuhari amateri lako će ga prekuhati ili ga ne obraditi dovoljno. Takve nespretnosti rezultiraju žilavim i neukusnim mesom. Savjete za izbjegavanje takvih kulinarskih neuspjeha rezimirao je portal DEPO.

Marinirajte meso

Gotovo sve vrste mesa moraju se marinirati bi se smekšale i upile okuse. U marinadu stavite kisele sastojke poput limunovog soka ili octa kako biste omekšali meso.

Posolite

Čak i ako preskočite mariniranje, meso možete omekšati tako što ćete ga nasoliti prije kuhanja ili pečenja. Sol izvlači vlagu iz mesa i time meso postaje mekše i manje žilavo.

Pogodite temperaturu

Svaka vrsta mesa mora se kuhati na točno određenoj temperaturi kako bi bilo savršeno napravljeno. Nedovoljno kuhano meso mora se žvakati jako dugo, a ono...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2024 12:23